PRODUKTIONER 

MODIGA DU

SKYMNINGSLANDET / HÄMÄRÄN MAA

Modiga du


Den ena är snabb och impulsiv –

den andra behöver tid till att känna efter…

En påhittig prinsessa och hennes eftertänksamma nalle är helt olika men ändå oskiljaktiga. Så hur ska de göra när de en dag inte drar åt samma håll?

Vad betyder det att verkligen lyssna på varandra?Kan sagor och hypnos hjälpa?

En varm och rolig föreställning full av knasigheter och fantasi.


Målgrupp från 4 år uppåt och familjeföreställning

Längd 25 minuter

Framförs på svenska med finska inslag

Skådespelare Sannamari Patjas

Regi Mikael Öberg

ANDU RÄPPÄRI

Andu Räppäri/ Rapparen Andu, En Sagostund med musik rim och samtal. 

 

Med åren så har Rap musiken växt in i folkhemmet och idag är även en 3 åring bekant med musikstilen.


Föreställningen "Andu Räppäri" är en berättellse skriven av Jesse Piisinen för Sveriges radio men då i en version för 10 åringa. Som små barns pappa skrev han om berättellsen till en saga och byggde en föreställning runt själva sagostunden.


Barnen blir snabbt delaktiga och vill bidra med egna ideér när Jesse börjar att berätta om Andus resa till att bli en rap stjärna. Som avslutning så sjunger Jesse en av Andus låtar för barnen som då så klart får dansa med till live musik.


Längd: 25 min

Målgrupp: 3-10 år

Språk: Svenska, Finska eller 2 språkigt.

Medverkande: Jesse Piisinen

STICKER UT TILLS VI PASSAR IN

En föreställning om att hitta sig själv i en värld där alla vill synas.


Vi skriker på uppmärksamhet via alla möjliga kanaler för att bli accepterade av varandra. Föreställningen är ett fönster direkt in i ett liv präglat av beslut, viljor, lärdomar och språkbarriärer. Hur hittar man sin identitet som tonåring i ett samhälle som går i ultrarapid, där allt kan förändras inom loppet av sekunder baserat på olika bra och dåliga beslut. Vilka hinder i livet kan vi övervinna om vi bara vågar och tror på oss själva.

Sticker ut tills vi passar in är en resa där rap artisten Jesse P skildrar ungas jakt på sin identitet oavsett bakgrund. Med hjälp av rapmusik och storytelling är föreställningen en crossover av en självbiografi och en modern urban musikal. Texterna är verklighetsbaserade och fångar även den unga publiken.

All musik i föreställningen är anpassad för att krossa fördomar om hur rap ska låta med svordomar och negativa influenser ur samhället och bygger istället på storytelling som fördjupar och fångar verkligheten ur ett annat perspektiv.

Tanken är att inspirera och förstärka viljan att tro på sig själv. Visa att det du är idag måste du inte vara imorgon, om du jobbar hårt och tror på något så kan även du uppnå dina drömmar.

.

Målgrupp 10 år och uppåt

Längd 30 minuter

På scen Jesse P

Framförspå finska, svenska eller tvåspråkigt

Skymningslandet -

magiska berättelser från Kalevala / Hämärän maa


Lär dig finska trollformler, björnens hemliga namn och hur man gör för att hitta berättelser med hjälp av ögonvrån.

Följ med till ett förtrollat land där träden blommar i silver och guld och norrskenet är en glittrande rävpäls. En plats där människor och djur talar samma språk och långa hårstrån klyvs på längden lika lätt som man knyter en knut på ett ägg! Här finns många trollkunniga hjältar som jagar förhäxade älgar, plöjer huggormsåkrar och reser hela vägen till dödsriket och tillbaka.


Med en magisk glimt i ögat, musik och fantasieggande föremål somormskinn, skelettdelar och besynnerligt formade stenar berättar Mikael Öberg spännande, dråpliga och mystiska historier ur den finska sagoskatten.

Föreställningen utgår från muntligt berättande. Berättelserna kommer både från Kalevala och från olika uppteckningar om finska trollkarlar och trollkvinnor, så kallade Tietäjä.


Målgrupp från 7 år uppåt + familjer

Längd 40 minuter

Framförs på svenska med finska inslag

På scen Mikael Öberg

KÄNNA KÄNNA KÄNSLOR

Alla dessa känslor som dyker upp! Man ramlar, får ont och blir ledsen. Eller blir glad av att leka med en färgglad ballong. Kanske blir man arg på nallen. Dumma nallen! Oj. Vi kramar nallen. Nu är nallen glad igen. 


Längd: 25 min

Målgrupp: 1-3 år, alla förskolebarn och familjer 

Föreställningen är tvåspråkig (svenska och finska) 

FEERI

Feeri, dröm på riktigt / Feeri, unta ja totta

Ett sagoäventyr om vänskap


Två barn träffas.

- Var är jag?

- Har du inte varit här förut? Jag kommer alltid hit när jag sover

- Är det här en dröm?

- Det här är Feeri. Det är en plats. 

- Wow!


I Feeri lär sig barnen tillsammans vad det betyder att vara vänner, hur vänner pratar med varandra, rör vid varandra, och hur man kan bråka som attans utan att vänskapen faller. De tittar med varandras ögon och känner vad den andra känner. 


I Feeri blir det ett äventyr att sova och drömmarna är på riktigt. Eller är det mera på riktigt att vakna? Hur vet man säkert att man är vaken? Och kan ett frö som man planterar i Feeri bli en blomma som blommar hemma i trädgården.


Längd: 35 minuter

Målgrupp: 4-8 år, familjer 

Regi: Otso Kautto

På scen: Kolina van den Berg, Maija Rissanen alt. Minerva Kautto

En samproduktion mellan Teatteri Sydänkäpy, Teatteri Quo Vadis och Tampereen Työväen Teatteri

Trailer:  https://youtu.be/Xa85gRnO9DY

WORKSHOPS

RAP WORKSHOP

DANSA PÅ FINSKA

Rap workshops är ett fungerande koncept för så väl unga som gamla. Idag är just rap musik en stor del av populära kulturen bland unga och många hittar sina förebilder bland rap artister. Det hela sker med en lekfull stämning och det är okej att skämta och göra bort sig lite om man vill. På det sättet så jobbar man samtidigt på sitt självförtroende och lär känna sina kamrater bättre.

Men samtidigt får man en bra grund för att på egen hand fortsätta och skriva texter hemma eller med kompisarna.

Längd: 45-60 min

Målgrupp: 9-100 år

En helt vanlig dans-workshop för barn fast på Finska.

Låt barnen röra sig och vara aktiva till finsk musik.

Daniela tar med barnen på lejonjakt, och lär dom grymma moves till finsk musik. Inga språkkrav då undervisningen sker på svenska. Under våren och sommaren har vi anpassat workshopen utifrån riktlinjer pga covid-19 och kan genomföra den utomhus.

Längd: 30 min

Målgrupp: 3-12år